• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sandra Bekkari: “Je kunt dit recept ook perfect maken met filets van zalm of witte vis.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water. Laat ze even uitlekken.

  2. 2

    Verwijder de harde uiteinden van de asperges en halveer ze overlangs.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook, meng samen met de chilivlokken onder de olijfolie. Laat er de scampi’s even in marineren.

  4. 4

    Schik de broccoli en de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de gemarineerde scampi’s tussen. Druppel de rest van de olie over de bakplaat.

  5. 5

    Meng de sojasaus met de honing en het limoensap. Druppel de dressing over de bakplaat. Bestrooi met de sesamzaadjes. Bak 12 tot 15 minuten in de oven. Lekker met zilvervliesrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water. Laat ze even uitlekken.

  2. 2

    Verwijder de harde uiteinden van de asperges en halveer ze overlangs.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook, meng samen met de chilivlokken onder de olijfolie. Laat er de scampi’s even in marineren.

  4. 4

    Schik de broccoli en de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de gemarineerde scampi’s tussen. Druppel de rest van de olie over de bakplaat.

  5. 5

    Meng de sojasaus met de honing en het limoensap. Druppel de dressing over de bakplaat. Bestrooi met de sesamzaadjes. Bak 12 tot 15 minuten in de oven. Lekker met zilvervliesrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.