Recept

Salade van gegrilde maïs, asperges en feta-chilisalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakvol bijgerecht van Sandra Bekkari voor bij de BBQ!

Tip! Voorgekookte maïskolven koop je vacuümverpakt in de koelafdeling van de supermarkt. Aangezien ze voor-gegaard zijn, hoef je ze niet meer te koken. Na het grillen kun je de maïskorrels vlot van de kolf snijden. Dit doe je met een vlijmscherp mes van boven naar beneden.

bereiding
  1. 1

    Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Kook de asperges kort in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud water.

  2. 2

    Wrijf de asperges en de maïskolven in met olijfolie, peper en zout. Gril ze gaar op de barbecue.

  3. 3

    Maak de feta-chilisalsa. Ontpit de chilipeper en hak hem fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffie-lepel hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Meng de chilipeper met de munt, het citroensap, de geraspte -schil, de verkruimelde feta en 3 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Snij de maïs van de kolven. Snij de asperges in grove stukken. Leg onderaan op een bord de rucola en beleg die met de maïskorrels, de asperges en de feta-chilisalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde maïs, asperges en feta-chilisalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!