Salade van gegrilde maïs, asperges en feta-chilisalsa
bereiding
-
1
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Kook de asperges kort in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud water.
-
2
Wrijf de asperges en de maïskolven in met olijfolie, peper en zout. Gril ze gaar op de barbecue.
-
3
Maak de feta-chilisalsa. Ontpit de chilipeper en hak hem fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffie-lepel hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Meng de chilipeper met de munt, het citroensap, de geraspte -schil, de verkruimelde feta en 3 eetlepels olijfolie.
-
4
Snij de maïs van de kolven. Snij de asperges in grove stukken. Leg onderaan op een bord de rucola en beleg die met de maïskorrels, de asperges en de feta-chilisalsa.