Salade van asperges en scampi's met tuinkersdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van asperges en scampi's met tuinkersdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pure lente

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges en breek er de harde uiteinden af. Breek van de groene alleen de harde uiteinden af. Snij beide in hapklare stukken. Blancheer ze in 6 à 8 minuten beetgaar.

  2. 2

    Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Spoel de veldsla en de kropsla. Scheur de slabladeren in stukjes.

  3. 3

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie kort aan beide kanten. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Meng voor de dressing de blaadjes van de tuinkers met het citroensap, de mosterd en 100 ml olijfolie, peper en zout. Grill het zuurdesembrood goudbruin. Breek het in stukken.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade en geef er de dressing apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges en breek er de harde uiteinden af. Breek van de groene alleen de harde uiteinden af. Snij beide in hapklare stukken. Blancheer ze in 6 à 8 minuten beetgaar.

  2. 2

    Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Spoel de veldsla en de kropsla. Scheur de slabladeren in stukjes.

  3. 3

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie kort aan beide kanten. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Meng voor de dressing de blaadjes van de tuinkers met het citroensap, de mosterd en 100 ml olijfolie, peper en zout. Grill het zuurdesembrood goudbruin. Breek het in stukken.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade en geef er de dressing apart erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.