Meest recente artikelen

Marokkaanse koekjes: 3 keer anders, 3 keer heerlijk zoet

Lekker authentiek

Marokkaanse koekjes: 3 keer anders, 3 keer heerlijk zoet Artikel

Marokkaanse koekjes zijn overheerlijk. Enkele lezeressen delen hun authentieke recept met ons. Gazellehoorntjes met oranjebloesemwater, koekjes met kokos of noten-dadel gribija? Hier ontdek je hoe je deze zoete lekkernijen zelf maakt.

Dol op zoet? Dan zijn deze recepten vast iets voor jou!  In de Marokkaanse keuken vind je immers heel wat lekker zoet gebak. De lekkernijen zijn namelijk onmisbaar bij hun feesten. Maar deze Marokkaanse koekjes kunnen zeker ook je doordeweekse kop koffie of thee opvrolijken. Of serveer ze met een lekker glas muntthee, om er nog meer van te genieten. Wij delen dan ook graag hoe je een échte Marokkaanse muntthee zet. Helemaal volgens de regels van de kunst!

Marokkaanse koekjes: zo maak je ze

Na de ramadan vieren moslims het suikerfeest. Het einde van de vastentijd vier je natuurlijk met heel wat lekkers. Zeker de koekjes zijn belangrijk bij Marokkaanse families tijdens het suikerfeest. Daarnaast staan er  pannenkoekjes op het feestmenu. Meestal worden er verschillende soorten koekjes gebakken. Ze worden ook uitgedeeld voor het goede doel. Armen, vrienden en familie: iedereen wordt getrakteerd op een portie zalige zoetheid. Lezeressen Ouafae en Mania hebben zo hun favorieten. En ze willen maar al te graag hun authentieke recepten met ons delen. Aarzel niet om de Marokkaanse koekjes zelf ook eens uit te proberen. Het gebak is lekker zoet en valt dus bij iedereen in de smaak.

Gazellehoorntjes

Het gazellehoorntje is een van de beroemdste lekkernijen uit de arabische keuken. Het moet zowat het meest populaire en bekendste Marokkaanse koekje zijn. De heerlijke amandelvulling en het oranjebloesemwater geeft ze hun traditionele smaak. Ze worden afgewerkt met een mooi laagje poedersuiker.

Koekjes met kokos

Deze Marokkaanse koekjes met kokos en citroenzeste moet je absoluut geproefd hebben. Lezeres Ouafae legt uit hoe zij haar favoriete gebak maakt. Ook hier rol je het voor het bakken door wat poedersuiker voor een extra laagje zoetigheid.

Noten-dadel gribija

Ben jij fan van dadels? Dan zit je hier goed! Dadels worden namelijk heel vaak gebruikt in de Marokkaanse keuken. Lezeres Mania maakt er deze lekkere gribija mee. Superlekker bij de koffie of bij een glaasje muntthee. Bekijk zeker ook deze 30 recepten met dadels, mocht je er geen genoeg van krijgen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen