Meest recente artikelen

De favoriete Marokkaanse recepten van de redactie

Zon in je bord!

De favoriete Marokkaanse recepten van de redactie Artikel

Hou jij ook van zo'n lekkere couscous of een dampende tajine? Onze redactie ook! Ontdek hier onze favoriete Marokkaanse recepten.

Karolien, hoofdredactrice Libelle Lekker: "Ik ben geen kenner van de Marokkaanse keuken, dat geef ik eerlijk toe. Maar er is een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken en waar ik dol op ben: harissa. Deze rode pasta op basis van gedroogde pepers en specerijen ligt altijd in mijn koelkast. Ik gebruik 'm eigenlijk in bijna elk gerecht waar tomatenblokjes aan te pas komen, voor extra smaak en pit. Wist je trouwens dat er ook in merguez harissa zit! Dat is stiekem mijn favoriete worstje op de barbecue. Maar het smaakt ook heel lekker in een stoofpotje met couscous, zoals in dit recept."

Marlies, online redacteur:Als het voorjaar eraan komt, vlieg ik naar de winkel voor lekkere tuinboontjes die ik het liefst verwerk in deze couscoussalade. Vergeet zeker de munt niet; die maakt de salade helemaal af. Ik serveer ze meestal met kruidige gehaktballetjes, maar ’t is ook een topper op die eerste barbecues van het jaar.

Kirsty, videoproducer: “Op een dakterras in Marrakech at ik ooit een heerlijke lamstajine met abrikozen en elke keer als ik dit recept van Libelle Lekker maak, reis ik precies terug naar dat zalige moment!”

Tine, chef reportage Libelle: “Mijn kinderen zijn dol op couscous, en dan vooral op deze couscoussalade met kikkererwten en dadels. De zoete smaak van de dadels samen met frisheid van de citroen en de verse kruiden, is een topcombinatie voor lente-avonden. Wij eten hier vaak een stuk gegrilde kipfilet bij, of feta uit de oven met wat chilivlokken en venkelzaadjes op. Zeker proberen!”

Nele, eindredactrice: “Ik vind lamsvlees lekker, maar ook al snel wat te ‘straf’ smaken. In dit recept voor lamsballetjes met geconfijte citroen combineert die typerende lamssmaak net prima met het zoete van de gedroogde veenbessen en de crunchy pistachenoten. Een fris yoghurtdipje erbij met gekonfijte citroen – een favoriet! – en wat platbrood en je fingerfoodhapje of lunch is klaar.”

May, online redacteur: ““Ik ben dol op tajines en deze lentetajine is volledig plantaardig. Ideaal om je favoriete seizoensgroenten en specerijen in te verwerken. Ik serveer ‘m met een rijkelijke portie couscous. Gezond, puur en toch echt comfortfood!””

Jolien, online redacteur: ““Ik ben gek van Marokkaans eten, én van zoete aardappelen. Dit kleurrijke, vegetarische bordje kan ik dus wel smaken: ik hou ervan hoe makkelijk het eigenlijk te maken is en hoe m’n keuken zich vult met die herkenbare kruidengeur… Alsof je echt op het dakterras van een authentiek Marokkaans restaurant zit. Héérlijk!””

Marlies, coördinator reportages Libelle Lekker: “De kerstomaat die je gebruikt voor dit soepje karamelliseert een beetje in de oven en wordt daardoor extra zoet. Heerlijk in combinatie met die spicy harissa. Een ideaal begin van een hete lente.”

Sofie, coördinator libelle-lekker.be: “Ik ben een paar keer in Marokko op reis geweest en ben gek op die heerlijk kruidige gerechten (liefst met véél koriander!). Maar het is niet zo gemakkelijk om zelf die smaak te proberen benaderen. Daarom ben ik dus extra blij met de recepten die lezeressen met Marokkaanse roots in onze Libelle Lekker Kookclub op Facebook delen. Deze tajine met kefta en ei van lezeres Mania is bijvoorbeeld een toppertje. “

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen