Meest recente artikelen

Een luxueus kerstmenu à la Ilse

Een vleugje luxe

Een luxueus kerstmenu à la Ilse Artikel

Met Kerstmis mag je al eens écht uitpakken. Psst, verklap het niet aan je gasten, maar dit heerlijk verfijnde menu is helemaal niet zo moeilijk!

Hapje

Serveer deze twee soorten oesters samen op een plateau: de ene helft koud, de andere helft warm.

Nog nooit een oester geopend? Met deze tips van Ilse is het een fluitje van een cent.

  •  Hou de oester met de bolle kant naar beneden vast met een stevige dikke handdoek. Steek de punt van het oestermes in het scharnier van de oester en beweeg het mes op en neer tot je het als hefboom kunt gebruiken.
  • Verminder de druk op het mes en hef het zachtjes, maar stevig op, om de sluitspier tussen de twee helften door te snijden.

Voorgerecht

Met kerst mag het al eens wat meer zijn. Twee voorgerechten serveren (en eten) is helemaal geen schande. Eentje is geentje, toch?

Tip van Ilse: “Eetbare bloemetjes zijn echte eyecatchers om een gerecht mee af te werken. Het bekendste bloemetje is de Oost-Indische kers, die je gewoon in eigen tuin kunt zaaien en plukken. Maar wist je dat ook sommige soorten viooltjes, korenbloemen en goudsbloem eetbaar zijn? Laat je sowieso informeren bij de delicatessenzaak. Koop ze nooit bij de bloemist, want die bloemen zijn niet gekweekt om op te eten.”

Tip van Ilse: “Verse zwarte truffel is een echte delicatesse en is prijzig. Je bewaart hem het best in een luchtdicht afgesloten bokaaltje met keukenpapier in de koelkast. Met een restje truffel kun je trouwens een heerlijk roereitje maken. Heerlijk bij het kerstontbijt!”

Hoofdgerecht

Tip van Ilse: “Vraag bij de visboer om een dik stuk tarbot en laat er een mooie filet uitsnijden. Dat kun je mooi aan beide kanten goudbruin en gaar bakken.”

Dessert

Tip van Ilse: “Lemon curd is makkelijk om zelf te maken en goed afgesloten kun je ‘m tot wel drie weken bewaren in de koelkast. Meng een lepeltje van de lemon curd door je yoghurt voor een zalig snel dessert of ontbijtje.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen