Recept

Luxe kerstbûche met meringue

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

De lekkerste kerstbûche maak je zelf. Een feestelijke afsluiter van je kerstmenu met een vleugje luxe.

bereiding
 1. 1

  Maak de biscuit. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker 10 minuten in de keukenrobot tot het beslag wit-schuimig is en alle suikerkorrels opgelost zijn.

 2. 2

  Zeef de bloem en meng ze kort door het eiermengsel, voeg de melk en de geraspte citroenschil toe. Giet het beslag in diepe met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 à 12 minuten in de oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster en haal er met een vierkant uitsteekvormpje kleine stukjes biscuit uit.

 3. 3

  Maak intussen de lemon curd. Klop de eieren samen het citroensap en de schil, de suiker en het maïszetmeel los in een pannetje. Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt. Giet in goed schoongemaakte bokaaltjes en sluit af.

 4. 4

  Halveer de vierkantjes biscuit en bestrijk een stukje met een laagje lemon curd en bestrooi met een lepeltje van de verbrokkelde meringue. Zet er het andere stukje op en laat de taartjes 30 minuten opstijven in de koelkast.

 5. 5

  Maak de meringue. Klop het eiwit in de blender los met 35 milliliter. Voeg er in delen het poedersuiker aan toe en klop tot een luchtige massa. Doe het mengsel in een spuitzak en leg die in de koelkast.

 6. 6

  Maak de roomkaastopping. Roer de roomkaas los met de vanille-essence en de poedersuiker. Haal de taartjes uit de koelkast en spatel er een laagje van de roomkaas op. Spuit de meringue over de bovenkant van de taartjes. Strooi er de rest van de harde meringue over en brand met een crème-brûléebrander de meringue tot hij hier en daar lichtjes begint te kleuren. Werk de taartjes af met gehakte pistachenootjes, frambozen en eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luxe kerstbûche met meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!