Recept

Sint-jakobsvruchten met flinterdunne venkel en mandarijn

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Eetbare bloemetjes zijn echte eyecatchers om een gerecht mee af te werken. Deze sint-jakobsvruchten zijn lekker feestelijk. Ideaal voor je Kerstmenu! 

bereiding
 1. 1

  Snij 2 mandarijnen ‘à vif’ tussen de vliesjes door. Pers het sap uit de andere mandarijn. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in wat olie. Roer er de misopasta door. Blus met het mandarijnensap en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

 2. 2

  Maak de venkel schoon en snij ‘m in vier, maar laat nog wat van de harde kern zitten. Schaaf met een mandoline in dunne plakjes.

 3. 3

  Maak een vinaigrette. Meng de sesamolie met de arachideolie, het citroensap, de dragon en de roze peperbollen. Sprenkel deze vinaigrette over de geschaafde venkel- en mandarijnpartjes. Laat kort marineren.

 4. 4

  Dep de sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier. Bak ze in de helft boter en olie heel kort aan elke kant. Ze mogen binnenin nog wat glazig zijn.

 5. 5

  Verdeel de venkel-mandarijnsalade over de bordjes, leg er de gebakken sint-jakobsvruchten op. Lepel de misosaus over de sint-jakobsvruchten, werk af met de dille en eetbare bloemetjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met flinterdunne venkel en mandarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!