Recept

Gegrilde fruits de mer met romescosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruits de mer zijn ook super om te delen met vrienden. Ideaal voor een zomerbuffet!

bereiding
  1. 1

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de panko goudbruin. Voeg 2 teentjes geperste knoflook toe. Roer er de peterselie onder en zet apart.

  2. 2

    Snij de tomaat in partjes. Bak de gegrilde paprika’s 2 minuten in wat olijfolie. Voeg de tomaat, de knoflook en het paprikapoeder toe en bak nog eens 2 minuten.

  3. 3

    Doe de panko samen met de amandelen in een blender en mix glad. Voeg het paprikamengsel toe met de azijn en 60 milliliter water, kruid met peper en zout en mix glad.

  4. 4

    Meng voor de gegrilde zeevruchten de olijfolie, het basilicum, de knoflook en het citroensap in een kom en kruid met peper en zout. Bestrijk alle zeevruchten met de marinade en schep goed om. Gril alle zeevruchten in een grillpan of op de barbecue.

  5. 5

    Schik alles op een schaal en geef er de romescosaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde fruits de mer met romescosaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!