Recept

Gebakken roodbaars met asperge-erwtjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges, sinaasappel en erwtjes? Prima combinatie voor een salade als je het ons vraagt!

bereiding
  1. 1

    Snij het harde uiteinde van de asperges weg en blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Schil de sinaasappelen en snij ze in plakken. Vang het sap op. Meng in een kom 1 eetlepel van het sinaasappelsap met de gesnipperde rode ui, azijn, olijfolie, munt, peper en zout.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Verhit een grillpan. Bestrijk de vis en asperges met olie en kruid met peper en zout. Gril de vis 2 minuten op de velkant, draai om en gril nog 2 minuten. Gril de asperges 4 minuten rondom beetgaar.

  4. 4

    Verdeel de asperges, erwten, waterkers en sinaasappelplakjes over een schaal. Leg er de vis op, bedruppel met de vinaigrette en werk af met de munt en zuring.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken roodbaars met asperge-erwtjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!