Recept

Tarte tatin van krieltjes, zilveruitjes en kappertjespesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartige taart van aardappeltjes is een leuk (en vegetarisch) alternatief op de klassieke quiche voor je zomerbuffet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes beetgaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Rasp de schil van de citroenen, pers 1 citroen uit.

  2. 2

    Smelt wat boter in een ovenbestendige pan en bak de zilveruitjes glazig tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak even verder. Schep op een bord. Maak de pan schoon en doe er de suiker in. Laat op een zacht vuur karamelliseren. Haal van het vuur en roer er een klontje boter en het citroensap door.

  3. 3

    Meng het basilicum en de oregano samen met de citroenrasp onder de mascarpone. Kruid met peper en zout. Leg de aardappelschijfjes en de uitjes in de karamel in de pan tegen elkaar, duw een beetje aan. Lepel er de mascarpone over. Rol het deeg uit, leg het boven op de mascarpone en duw de randen naar binnen. Zet 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Bak de kappertjes en de noten in wat olijfolie knapperig. Doe ze in een blender met een scheutje olie en mix grof.

  5. 5

    Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Leg er een bord op en keer om. Strooi er wat van de kappertjespesto over en werk af met de grote appelkappers en extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van krieltjes, zilveruitjes en kappertjespesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!