Meest recente artikelen

Waarom je het groen van prei nooit moet weggooien

Je kan er nog heel wat mee!

Waarom je het groen van prei nooit moet weggooien Artikel

Gooi jij ook altijd het groen van je prei weg? Zonde, want je kan het nog gebruiken in heel wat lekkere recepten. We geven je enkele tips en ideeën.

Het groen van je prei is nog perfect eetbaar. Zorg wel dat je het groen goed spoelt, want vaak zit er nog wat vuil tussen de blaadjes. Het buitenste blaadje doe je er beter af, want dat is vaak wat uitgedroogd en taai.

In wok

Het groen van een prei kan je aanstoven in een pan of wok. Je kan het gebruiken ter vervanging van uien. Het groen van de prei heeft een mildere smaak dan een ui. Ideaal voor wie niet graag een overheersende uiensmaak in een gerecht heeft. Laat het groen zacht worden of bak het net kort aan voor een knapperig effect, afhankelijk van je eigen smaak.

In quiche

In een quiche kan je naast het wit van de prei ook het groen gebruiken. Tijdens het bakken van de quiche wordt de prei en dus ook het groen zacht. Waarom zou je het groen verspillen als het wat extra smaak aan je quiche kan geven?

In soep

In soep kan je zowat alles verwerken en dus ook het groen van je prei. In veel recepten voor preisoep wordt de volledige prei gebruikt, want waarom zou je een perfect eetbaar deel weggooien? Maak je zelf bouillon? Ook daar kan je gerust het groen van de prei in verwerken.

Als chips

Eet je graag groentechips? Goed nieuws, want ook daar is het groen van prei geschikt voor. Snij het groen van de prei in stukjes van een paar centimeter, leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze knapperig zijn. Indien gewenst kan je de groentechips wat extra pit geven door ze te kruiden met peper en zout of chilivlokken.

Wil je het groen van de prei later gebruiken? Ook dan is het een goed idee om ze eerst in de oven te drogen. Zo kan je ze bewaren in een bokaal en later toevoegen aan bijvoorbeeld een bouillon of soep.

 

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen