Preisoep met rijst en ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Preisoep met rijst en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hartig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de preistengels. Snij 2 stukken preiwit in fijne ringetjes en hou ze apart. Snij de rest van de prei in stukken.

    Snipper de sjalot.

  2. 2

    Stoof kort de stukken prei met de sjalot in een koffielepel boter. Doe er de bouillon, het kruidentuiltje en de venkel- of dillezaadjes bij. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de preistengels. Snij 2 stukken preiwit in fijne ringetjes en hou ze apart. Snij de rest van de prei in stukken.

    Snipper de sjalot.

  2. 2

    Stoof kort de stukken prei met de sjalot in een koffielepel boter. Doe er de bouillon, het kruidentuiltje en de venkel- of dillezaadjes bij. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.