Meest recente artikelen

Vraag aan Pascale: "Waarom kies je voor vette producten zoals noten en Griekse yoghurt?"

Je gewicht onder controle houden met gezonde vetten

Vraag aan Pascale: "Waarom kies je voor vette producten zoals noten en Griekse yoghurt?" Artikel

Catherine (25) kreeg altijd het advies dat je vooral geen noten mag eten als je wilt afvallen en dat je beter kiest voor magere yoghurt. Waarom raadt Pascale Naessens dan aan om noten, zaden en vette yoghurt te eten?

Pascale Naessens: "Om even persoonlijk te worden: ik kampte vroeger enorm met eetproblemen en vond het ontzettend moeilijk om een gezond voedingspatroon te volgen. Waarom? Omdat ik altijd honger had. Ik geraakte maar niet verzadigd en hunkerde continu naar eten. Dat kwam net door een overdaad aan koolhydraten. Dankzij de switch naar meer (gezonde) vetten, zoals olijfolie, volle yoghurt en echte boter voelde ik me veel beter, was ik eindelijk verzadigd én had ik geen problemen meer met mijn gewicht"

Tussendoortjes

Pascale: "Als ik nu tussendoor honger krijg, neem ik een handjevol noten en kan ik er weer uren tegenaan. Noten zijn mijn redding geweest. De uitdaging bestaat er vooral uit om opnieuw te leren luisteren naar je lichaam, te voelen naar wat je écht nodig hebt. Uiteraard is dat moeilijk als je lichaam je ooit al eens onderuit heeft gehaald, maar gaandeweg bouw je dat opnieuw op. Het idee dat natuurlijke vette producten slecht voor je zijn, is compleet achterhaald."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen