Meest recente artikelen

Wanneer gebruik je best verse pasta en wanneer gedroogde?

Kies de juiste pasta

  • Deel dit artikel:
Wanneer gebruik je best verse pasta en wanneer gedroogde? Artikel

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is verse pasta niet altijd beter dan de gedroogde versie. Eigenlijk hangt het vooral af van welk gerecht je maakt. Maar wanneer gebruik je nu best welke pasta?

Verse pasta gebruik je voor gevulde pasta en voor gerechten met lintpasta. Je pasta zelf maken is natuurlijk de allerbeste optie en helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt. Koop je hem toch liever in de winkel? Ga dan voor pasta die de dag zelf gemaakt is en koop hem pas op de dag wanneer je hem gaat gebruiken. Deze haal je beter niet in de supermarkt, maar eerder bij een speciaalzaak voor een betere kwaliteit en textuur.

In alle andere gevallen kies je beter voor gedroogde pasta. Gebruik ook altijd de soort pasta die het recept voorschrijft. Zo houden bepaalde pasta’s, zoals spirelle de saus beter vast dan gladde pasta’s. Sauzen op basis van olie zijn ideaal voor bij droge pasta, terwijl verse pasta dan weer een goede match is voor sauzen op basis van room. Welke saus het best bij welk type pasta past, lees je hier.

Let ook op de kooktijd. Een dikke pasta met een korte kooktijd is vaak van lage kwaliteit, omdat hij gemaakt is van goedkope bloem. Een dikke pasta zou dus een langere kooktijd hebben, anders zal hij minder lekker smaken. Om een lekker pastagerecht te maken, mag je de pasta natuurlijk ook niet te kort of te lang koken. Hier lees je wanneer je pasta perfect al dente is.

 Heerlijke recepten met pasta

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen