Pittige pasta met knoflook en citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige pasta met knoflook en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de citroenen in partjes. Pel en snipper de knoflook. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.

  3. 3

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan, doe de citroenpartjes erbij en kruid met zout en suiker. Laat de citroenen 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.

  4. 4

    Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook in glazig, samen met de chilivlokken. Blus met het citroensap.

  5. 5

    Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta en de gekaramelliseerde citroenpartjes erdoor. Werk af met bladpeterselie en eventueel wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de citroenen in partjes. Pel en snipper de knoflook. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.

  3. 3

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan, doe de citroenpartjes erbij en kruid met zout en suiker. Laat de citroenen 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.

  4. 4

    Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook in glazig, samen met de chilivlokken. Blus met het citroensap.

  5. 5

    Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta en de gekaramelliseerde citroenpartjes erdoor. Werk af met bladpeterselie en eventueel wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.