Recept

Tortellini met ricottavulling en tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italië op je bord

bereiding
  1. 1

    Maak de pasta. Kneed de bloem met 2 eieren tot een stevig, elastisch deeg. Doe er eventueel wat water bij. Vorm een bol en verpak in huishoudfolie. Laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Spoel het basilicum en laat goed uitlekken in een vergiet. Snipper fijn. Laat de ricotta uitlekken en meng met 1 ei, het basilicum, de pijnboompitten, de geraspte citroenschil, en peper en zout.

  3. 3

    Klop het andere ei los. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot vellen van ongeveer 2 à 3 mm dik. Neem de verse pastavellen en steek er met behulp van een dresseerring rondjes uit. Leg er telkens 1 kl van de vulling op, bestrijk de randen met het losgeklopte eitje en vouw de rondjes dicht tot een halve maan. Duw de randen goed aan en zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit. Vorm dan een ringetje door de twee uiteinden van elk half maantje aan elkaar te plakken met losgeklopt ei. Laat de tortellini even rusten op het met bloem bestrooide werkblad.

  4. 4

    Pel en snipper de ui en de knoflook voor de saus. Stoof ze glazig in een scheutje olijfolie en doe er de tomatenblokjes bij. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Kruid met azijn, peper en zout.

  5. 5

    Kook de tortellini in 5 minuten gaar in lichtgezouten water. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven. Serveer ze met de tomatensaus, met geraspte parmezaan en eventueel nog wat basilicum.  

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortellini met ricottavulling en tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!