Meest recente artikelen

De redactie selecteert: dé favoriete kersthapjes

Onmisbaar bij de apero

De redactie selecteert: dé favoriete kersthapjes Artikel

Hapjes uitkiezen voor je kerstmenu is altijd leuk, maar soms is er zoveel keuze dat je niet weet waar te beginnen. Deze kersthapjes zetten onze redactie steevast op het feestmenu.

We begrijpen dat het niet eenvoudig is om te kiezen uit al die lekkere hapjes op onze site. Ga je nu voor hapjes in glaasjes, eenvoudige hapjes of mag het wat meer zijn? Onze redactieleden delen hun favorieten met jullie. Wil je graag een overzicht van al onze kersthapjes? Je vindt ze hier.

Nadine: "Ik hou van pittige hapjes en deze oosterse crabcakes met een frisse limoensaus zitten boordevol exotische smaken."

Karolien: “Mijn favoriet? Het peperkoektorentje! De smaken combineren heerlijk én het ziet er prachtig uit. Wildpaté is voor mij echt een feestelijke traktatie en ik zou elke dag wel gebakken appeltjes willen eten. Mijn tip: neem je tijd om ze te maken. En als je geen drie formaten sterretjes hebt liggen in je keukenkast: het wordt net zo mooi met één uitsteekvormpje.”

Nele: “Een hapje én een schnapske-in-één? Yes please! Supermakkelijk, en een lekkere combi van friszuur, zoet en zout. Bovendien start je de avond al meteen met een toast: op de liefde, de vriendschap of het nieuwe jaar.”

Celine: “Mijn favoriete hapjes is ongetwijfeld een glaasje met zalmmousse! De gerookte smaak van de zalm, de zoute toets van de lompviseitjes en de textuur van de mousse, heerlijk! Dit hapje staat elk jaar steevast op mijn kerstmenu.”

Natalie: “Dit hapje met scampi’s heb ik al een aantal keer gemaakt met Kerstmis. Je kunt de quinoa pimpen met heerlijk verse kruiden en bijvoorbeeld een extra pepertje. Kies voor scampi’s of zelfs gamba’s van goede kwaliteit en je hebt in no time een tophapje.”

Marlies: “Dit hapje is een fancy variant op de frituurhapjes die je steevast voorgeschoteld krijgt met kerst. Ze zijn heerlijk krokant, helemaal niet vettig en iedereen is er dol op.”

Anne-Catherine: “Dit hapje met avocadopuree is mijn favoriet. Een zuiderse toets, maar toch helemaal in de kerstkleuren.”

Tine: “De gerookte zalm met dillecrème mag niet ontbreken in mijn kerstmenu, omdat ik dol ben op de combinatie van zalm met dille en citroen. Lekker fris en makkelijk te maken.”

Barbara: “Ik heb verschillende favoriete hapjes, eentje kiezen is dus moeilijk, maar er zit bijna altijd een hapje met zalm tussen. Superfeestelijk en zelfs mijn dochtertjes lusten het. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor de zalmtartaar met tzatziki.”

Carine: “Dit hapje met forelmousse met appel en rode biet vind ik heerlijk. Voor een extra feestelijke toets varieer ik met makreel of zelfs gerookte paling. Makkelijk en zo lekker, die mix van zoutig en zoetzuur.”

Maaike: “De tijd dat je voor vegetariërs aparte hapjes moest voorzien is al lang voorbij. Van deze kroketjes van aardappel en eekhoorntjesbrood geniet iedereen. Ik hou van pikant eten dus de chili-knoflooktartaar erbij is helemaal mijn ding.”

Jolien: ‘Lekker, vegetarisch en superfeestelijk: deze vrolijke wraps worden ongetwijfeld een blikvanger op mijn kersttafel!’

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen