• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Glaasjes met zalmmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker aperitiefhapje op basis van zalm

bereiding
  1. 1

    Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

  2. 2

    Breng de bouillon en Noilly Prat met de tomatenpuree aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door.

  4. 4

    Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. 

  5. 5

    Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

  2. 2

    Breng de bouillon en Noilly Prat met de tomatenpuree aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door.

  4. 4

    Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. 

  5. 5

    Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.