Meest recente artikelen

Hapjes voor kerst: onze toptips

Gegarandeerd succes!

Hapjes voor kerst: onze toptips Artikel

Hapjes zijn het begin van elk goed feest, ook van je kerstfeest. Maar hoeveel heb je er nodig? En wat kies je dan best? Onze tips voor een geslaagd feest.

  1. Voorzie zo'n 5 tot 6 hapjes per persoon. Het is niet de bedoeling dat je gasten na het aperitief niet meer kunnen proeven van de rest van het diner.
  2. Voorzie voor iedereen iets wat hij of zij lekker vindt, en denk zeker ook aan de vegetariërs. Vraag vooraf aan je gasten of ze allergisch zijn en/of een speciaal dieet (glutenvrij bijvoorbeeld…) volgen.
  3. Maak dingen waar je op het moment zelf niet te veel werk meer aan hebt. Denk aan koude hapjes die je kunt klaarzetten in de koelkast of een warm hapje dat je zo de oven in schuift.
  4. Denk praktisch: leg genoeg servetten op tafel en voorzie een schaaltje waar je gasten hun stokjes en restjes in kwijt kunnen.
  5. Serveer de hapjes allemaal samen, zo hoef jij niet de hele tijd heen en weer te lopen.
  6. Hapjes wat uit het oog verloren? Je hebt vast wel wat ingrediënten over van je voor- of hoofdgerecht. Met een beetje creativiteit maak je alsnog een lekker hapje: een soepje of een ander hapje in een glaasje

Ga alvast aan de slag met deze hapjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen