Meest recente artikelen

4x volledig vegan kerstmenu

Feestelijk veganistisch!

4x volledig vegan kerstmenu Artikel

Ben je zelf vegan of zit er met kerst iemand aan de feesttafel die veganistisch eet? Dan zijn deze vegan kerstmenu's sowieso een succes, want ook plantaardig eten kan feestelijk zijn!

Wat veganisme eigenlijk juist is, lees je hier!

Vegan kerstmenu 1

Deze rijstsalade in dit menu is een lekker veganistisch voorgerecht. Wil je graag nog een extra portie groentjes toevoegen? Die vind je hier! Het hoofdgerecht is een vegan gebraad. Dit gebraad is de perfecte vegan variant op de kerstklassieker. Let wel op, je hebt rode wijn nodig in het recept, maar niet elke wijn is vegan. Je leest hier waarom. Het dessertglaasje in dit menu is zo smeuïg en smaakvol. Je gasten zullen niet eens merken dat het vegan is! Ben je fan van feestelijke glaasjes? We hebben ook heel wat hapjes in glaasjes. Die vind je hier.

Vegan kerstmenu 2

De tortillarol in dit feestmenu is een heerlijk vegan alternatief voor een wrap met zalm en kruidenkaas. Ben je fan van de feestsoep in dit menu? Hier vind je nog veel meer feestelijke soepjes.

Vegan kerstmenu 3

Ben jij dol op klassieke gerechten? Dit kerstmenu is volledig plantaardig met een vleugje nostalgie. Het voorgerecht zijn cashewkroketten, een vegan variant van kaaskroketten. Het hoofgerecht is een veganistische vol-au-vent. Wedden dat je het verschil amper proeft? Afsluiten doen we met een klassieke appeltaart, maar dan volledig vegan.

Vegan kerstmenu 4

Dit menu is héérlijk feestelijk: lekkere groenten als butternuts (zo snij je zo’n pompoen) en rode bieten spelen de hoofdrol, maar ook luxueuze toetsen als truffel en boschampignons mogen niet ontbreken. Niet vergeten: de cashewnoten voor het voorgerecht moeten 2 à 4 uur weken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen