Wortel-gember soepje met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortel-gember soepje met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van dit wortel-gember soepje met sinaasappel? Vervang de roomkaas door een plantaardig alternatief en dit soepje is volledig vegan!

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken. Pel de sjalotten en de rode ui. Snipper de sjalotten fijn en snij de rode ui in ringetjes.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de gember in olie aan. Voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma en ½ el geraspte sinaasappelschil over.

  3. 3

    Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten of langer pruttelen.

  4. 4

    Mix en breng op smaak met sinaasappelsap, peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes en lepel er wat van de roomkaas in. Werk af met basilicumblaadjes en enkele rode ui ringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken. Pel de sjalotten en de rode ui. Snipper de sjalotten fijn en snij de rode ui in ringetjes.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de gember in olie aan. Voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma en ½ el geraspte sinaasappelschil over.

  3. 3

    Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten of langer pruttelen.

  4. 4

    Mix en breng op smaak met sinaasappelsap, peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes en lepel er wat van de roomkaas in. Werk af met basilicumblaadjes en enkele rode ui ringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.