Recept

Vegan fregola met gegrilde tofoe en chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan gasten aan de feesttafel? Verras iedereen met dit veganistisch feestgerecht.

bereiding
  1. 1

    Maak de chimichurri. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Ontpit de chilipeper en hak ‘m fijn.Hak de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Meng de sjalot, de knoflook, de citroenschil, de chilipeper, de verse kruiden, de oregano, de azijn en de mosterd met 70 ml olijfolie en een snuifje zout. Voeg citroensap toe naar smaak. Bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Bereid de fregola. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Ontpit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Schil de pastinaken en de wortelen en snij ze in fijne brunoise. Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui, de knoflook, de pastinaken en de wortelen beetgaar. Kruid met het kerriepoeder, de tijm, peper en zout. Voeg de paprika toe en laat nog samen enkele minuten bakken.

  3. 3

    Kook de fregola beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de fregola af en meng ‘m met een scheutje olijfolie en de gebakken groenten. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Wrijf de tofoesteaks in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze aan beide zijden kort op een hete grill of in een hete pan. Snij de steaks in driehoekjes.

  5. 5

    Leg de fregola met behulp van een dresseerring op het bord. Serveer met de krokant gebakken tofoe en lepel er de chimichurri bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan fregola met gegrilde tofoe en chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!