Rijst met pinda’s
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijst met pinda’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegan rijstgerecht

bereiding
  1. 1

    Rooster de pinda’s in een pan en hak ze fijn.

  2. 2

    Spoel de citroen onder heet water, dep droog en rasp de schil fijn in een kommetje. Snij de citroen doormidden en pers hem uit.

  3. 3

    Pel de sjalot en knoflook en snij fijn. Spoel de bieslook, dep droog en snijd in stukjes van 1 cm.

  4. 4

    Verwarm de kokosolie in een pan en voeg de specerijen toe. Roer de sjalot en knoflook erdoor en bak op een laag vuurtje.

  5. 5

    Voeg de sesamolie toe, verwarm en roer de rijst, pinda’s en rozijnen erdoor. Voeg peper en zout, een snuifje chilipoeder en citroensap toe.

  6. 6

    Giet in een kom en serveer de rijst bestrooid met citroenschil en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de pinda’s in een pan en hak ze fijn.

  2. 2

    Spoel de citroen onder heet water, dep droog en rasp de schil fijn in een kommetje. Snij de citroen doormidden en pers hem uit.

  3. 3

    Pel de sjalot en knoflook en snij fijn. Spoel de bieslook, dep droog en snijd in stukjes van 1 cm.

  4. 4

    Verwarm de kokosolie in een pan en voeg de specerijen toe. Roer de sjalot en knoflook erdoor en bak op een laag vuurtje.

  5. 5

    Voeg de sesamolie toe, verwarm en roer de rijst, pinda’s en rozijnen erdoor. Voeg peper en zout, een snuifje chilipoeder en citroensap toe.

  6. 6

    Giet in een kom en serveer de rijst bestrooid met citroenschil en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.