Recept

Gevulde butternut met wilde rijst, gedroogde abrikozen en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: Je kunt dit gerecht ook maken met hokkaido’s of zelfs met aubergines. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de pompoenen overlangs en lepel er de pitten uit. Schik de pompoenhelften op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid de pompoenen met peper en zout en bak ze 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Snij de abrikozen in fijne reepjes. Hak de walnoten grof.

  3. 3

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Meng de gekookt rijst met de abrikozen, de spinazie en de granaatappelpitjes.

  4. 4

    Haal de pompoenen uit de oven. Vul de helften op met het rijstmengsel. Verdeel de walnoten over de pompoenhelften en gaar ze nog eens 20 minuten in de oven. Serveer de rest van het rijstmengsel in een schaal bij de pompoenen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde butternut met wilde rijst, gedroogde abrikozen en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!