Meest recente artikelen

Afvallen? Deze dingen eet je beter niet als ontbijt

Maar wat dan wel?

Afvallen? Deze dingen eet je beter niet als ontbijt Artikel

Dat het ontbijt ook tijdens het afvallen erg belangrijk is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Je voedt je lichaam, zorgt voor de nodige brandstoffen en het bevordert zelfs je metabolisme. Maar wist je ook dat deze 5 dingen meer kwaad dan goed doen?

1. Muesli en granola

Voorverpakte ontbijtgranen als muesli en granola bevatten dikwijls veel toegevoegde suikers, weinig vezels en eiwitten. Het resultaat? Je krijgt veel te snel terug honger. Kies daarom voor een variant met minstens vijf gram vezels en minder dan tien gram suiker per portie, of nog beter: ga voor havermout! Dewelke je best kiest, lees je op het einde van het volgende puntje.

2. Voorverpakte havermout

Niet elke havermoutsoort is even gezond: voorverpakte varianten waar je enkel water of melk aan moet toevoegen, zijn vaak bewerkt en erg suikerrijk. Kies daarom voor pure havermout (van Quaker, bijvoorbeeld) en weeg je portie af. Heb je weinig tijd 's ochtends? Spendeer in het weekend dan een kwartiertje aan het maken van je eigen havermoutpakketjes.

3. Vetvrije yoghurt met een smaakje

Wist je dat yoghurt met een smaakje evenveel suikers kan bevatten als een kleine koffiekoek? Geen goed idee om je dag mee te starten als je probeert af te vallen, dus! Ongezoete magere (Griekse) yoghurt is daarom een betere optie: voeg er eventueel wat honing, agavesiroop of fruit aan toe om je ontbijt wat zoeter te maken.

4. Groene smoothies

Een smoothie is lekker en makkelijk, én zorgt ervoor dat je ineens heel wat vitaminen, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt. Dat is een feit, maar wist je ook dat ze heel wat suikers kunnen bevatten? Er is hoogstwaarschijnlijk fruit aan toegevoegd om het drankje zoeter te maken, en vergeet niet dat kant-en-klare sapjes snel vitaminen en vezels verliezen. Maak je smoothie daarom zelf, best 's ochtends vroeg of de avond ervoor.  Eet er bovendien iets vezelrijk bij, zo neemt je lichaam de voedingsstoffen beter op.

5. Geroosterd brood met wat boter

Boter is lekker, maar helaas niet zo gezond. De meeste soorten bevatten transvetten, die nadelig zijn voor je cholesterol en voor hart- en vaatziekten kunnen zorgen. Bovendien geeft het je geen verzadigd gevoel, waardoor je snel terug een rommelende maag zult krijgen. Verlang je toch naar een boterham met boter 's ochtends? Kies dan voor een klein beetje volle boter (echt waar!) en beperk je portie: eet er bijvoorbeeld een kommetje havermout bij.

Of ga voor deze gezonde ontbijtopties!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen