Aardappelgratin met pompoen en gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelgratin met pompoen en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot. Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruimel er het bouillonblokje over en giet er 100 ml water bij. Laat zo’n 10 minuten sudderen. Kruid met peper en tijm.

  2. 2

    Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en verdeel er het gehakt over. Schep er de pompoenblokjes op en schik er vervolgens de plakjes aardappel dakpansgewijs op.

  4. 4

    Kruid de room met peper en zout en schenk over de aardappelplakjes. Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de aardappelen. Zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalot. Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruimel er het bouillonblokje over en giet er 100 ml water bij. Laat zo’n 10 minuten sudderen. Kruid met peper en tijm.

  2. 2

    Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en verdeel er het gehakt over. Schep er de pompoenblokjes op en schik er vervolgens de plakjes aardappel dakpansgewijs op.

  4. 4

    Kruid de room met peper en zout en schenk over de aardappelplakjes. Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de aardappelen. Zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.