Recept

Hartige pompoentaart met een zoete herfstsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Rasp de stukken pompoen en aardappel met behulp van een keukenrobot fijn.

  2. 2

    Kruid de geraspte pompoen en aardappel met peper, zout en nootmuskaat. Wees niet te zuinig, kruid maar goed door. Meng dit alles goed door elkaar!

  3. 3

    Voeg hier de fijngesneden lente-uitjes, platte peterselie en 2 eetlepels (spelt-)bloem aan toe. Roer alles goed door en meng hier ook de 2 losgeklopte eieren goed door.

  4. 4

    Verwarm een antikleef-pannenkoekenpan op een middelhoog vuur met een scheutje olijfolie
    erin. Als de pan goed warm is doe je hier het pompoen-aardappelmengsel in. Duw dit met behulp van een lepel in een ronde taartvorm door boven alles vlak gelijk te duwen en aan de zijkanten af te ronden. Zet een deksel op de pan en laat zo ongeveer 10 à 15 minuten bakken. Controleer af en toe dat de bodem niet aanbakt en schud dan even zachtjes met de pan. Zet de grill van de oven aan.

  5. 5

    Plaats de pan rechtstreeks van het vuur in de oven. Laat de pompoentaart 5 à 8 minuten grillen tot hij ook bovenaan mooi krokant is. Indien deze pan te groot is voor jouw oven kan je de pompoentaart ook op een bakplaat laten schuiven en zo onder de grill plaatsen. Serveer deze taart op een mooi rond bord.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige pompoentaart met een zoete herfstsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!