Meest recente artikelen

Met deze tips pel je het perfecte hardgekookt ei

Als een pro!

  • Deel dit artikel:
Met deze tips pel je het perfecte hardgekookt ei Artikel

Een eitje koken is allesbehalve moeilijk, maar het pellen gaat niet altijd even vlot: dikwijls blijft er een stuk van het ei aan de binnenkant van de schelp hangen. Vervelend is dat! Geen nood: volg deze drie stappen voor het perfect gladde hardgekookt eitje.

1. Koken

Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Na verloop van tijd ontstaat er een luchtbel binnenin het ei, waardoor het heel wat makkelijker is om de schelp te verwijderen. Als het voor jou dus niet uitmaakt welke eieren je gaat koken, kies dan altijd voor de oudste. Kook ze gedurende 8 à 9 minuten en vul alvast een kom met ijskoud water.

2. IJsbadje

Schep je eitjes uit het kokend water en leg ze rechtstreeks in ijskoud water. Dat stopt het kookproces én zorgt ervoor dat het eiwit niet aan de schelp gaat plakken.

3. Pellen

Hoe graag je het ei ook over de tafel wil rollen om de schelp te breken: een ei pellen doe je best (en makkelijkst) onder water. Gebruik dezelfde kom uit stap 2 of zet de kraan even open. Maak een barstje in de schelp met een lepel of mes, pel de stukjes rondom het ei weg en je zult zien dat de schelp mooi zal meekomen! Geen rommel of hobbelig uitziend eiwit, maar een perfect hardgekookt eitje.

Verwerk je hardgekookt ei in één van deze recepten!

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloofsalade met mimolette en ei

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Asperges op Vlaamse wijze

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Vogelnestjes

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Artisjok-aspergesalade

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gevulde aardappelen met asperges en ham

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Belegde boterham voor kinderen: gek meneertje

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen