Recept

Zalm met kruidige crumble en zoete-aardappelfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Microkruiden zijn de eerste scheutjes van kruiden. Bomvol smaak en - net als tuinkers - makkelijk zelf te kweken in een ondiepe schaal met wat keukenpapier en water. Gebruik eventueel tuinkers als alternatief. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de zoete aardappel en snij in staafjes van 8 cm lang en 1 cm dik. Verdeel de frietjes over één helft van de bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie. Pel en halveer de teentjes knoflook en leg ze tussen de frietjes. Kruid met peper en zout. Bak 7 minuten, draai de frietjes om en bak nog 8 minuten.

  2. 2

    Spoel en hak de peterselie. Rist de blaadjes van de tijmtakjes. Meng de venkelzaadjes, de gehakte kruiden, de geraspte citroenschil, de panko, het zout, de peper en een scheut olie in een kommetje.

  3. 3

    Haal de bakplaat met de frietjes uit de oven. Leg er de zalm naast, met het vel naar onderen.

  4. 4

    Bestrijk de bovenkant van de zalm met de mosterd en bedek royaal met de kruidenpanko. Besprenkel met wat olie en bak nog 15 minuten zodat je knapperige frietjes en nét gare zalm hebt.

  5. 5

    Laat 5 minuten rusten voor je de zalm serveert. Bestrooi de frietjes met grof zeezout.

  6. 6

    Maak intussen het dragonsausje. Hak de dragon superfijn en meng door de zure room, samen met het limoensap. Werk de zalm net voor het serveren af met de microkruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met kruidige crumble en zoete-aardappelfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!