Recept

Poke bowl

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk rijstkommetje met zalm en groenten

bereiding
  1. 1

    Spoel de vis, dep droog en snij in hapklare blokjes. Snipper het groen van de lente-ui in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Meng de gember en lente-ui met de sojasaus, het citroensap en de sesamolie. Schenk bij de vis en laat 20 minuten marineren in de koelkast.


  2. 2

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

  3. 3

    Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof. Spoel de komkommer en snij in dunne plakjes. Maak de kool schoon en rasp fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes en druppel er limoensap overheen. Maak de chili schoon en snij 'm fijn zonder zaadjes.

  4. 4

    Verdeel de rijst over kommetjes en leg de chiliringen erop. Schik daarop de gemarineerde vis. Beleg met avocado, komkommer en kool. Bestrooi de bowls met de geroosterde sesam en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poke bowl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!