Meest recente artikelen

Geluk in een kommetje: de buddha bowl

Lekker én gezond!

Geluk in een kommetje: de buddha bowl Artikel

Je móét ze proeven: de buddha bowls. Deze nette kommetjes barsten niet alleen van gezonde granen en groenten, maar ook van smaak en kleur. Moeilijk zelf te maken? Nee hoor!

Buddha bowls

Er zijn geen regels bij het samenstellen van de buddha bowls: je sorteert de kleurrijke ingrediënten in je kommetje en combineert wat je zelf lekker vindt. Buddha bowls zijn vaak vegetarisch en daarom is de basis meestal een eiwitrijke of proteïnerijke groente of graan: denk aan kikkererwten, boontjes, parelcouscous of sobanoedels. De meest populaire topping is ongetwijfeld de avocado. Je kunt ook heerlijke dressings maken om je kommetje af te werken, of een iets vloeibaardere hummus op basis van rode bieten.

Dé foodtrend van het moment: de buddha bowl

Klik hier voor het recept van de texmexbowl met gehakt en zoete aardappel. (Foto hierboven)

What's in a name?

Je ontbijt, lunch of avondmaaltijd serveren in een kommetje is helemaal in. Behalve buddha bowls zien we ook nog deze bowls opduiken:

Smoothie bowl. Start je dag met een gezond ontbijt boordevol fruit en groenten. Een smoothie wordt in een kommetje geserveerd en afgewerkt met gezonde toppings zoals vers fruit, granen en verschillende zaden en pitten. Je eet 'm best met een lepel, niet al slurpend met een rietje.

Smoothie bowl met frambozen

Poké bowl. Dit kleurrijke kommetje op basis van verse vis is een traditioneel gerecht uit Hawaï. Het was voor vissers de manier om restjes vis op te maken. Poké betekent dan ook letterlijk visrestjes.

> Poké bowls

Sushi bowl. Als je zin hebt in sushi, maar geen zin om te rollen, dan kun je voor de makkelijke manier gaan. Je schikt de ingrediënten netjes in een kom en werkt af met geroosterde sesamzaadjes en in reepjes gesneden norivellen. Goed nieuws: eten met een lepel mag!

6 heerlijke buddha bowls

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen