Recept

Poké bowl met bulgur en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere meeneemsalade à la Sandra Bekkari!

Tip! 

Bij een poké bowl zijn ook de kleuren belangrijk, kies dus voor groenten in een mooi kleurenpalet. Wil je vermijden dat de avocado donkerder wordt? Verpak hem in vershoudfolie en leg hem pas op het laatste moment op de salade.

bereiding
  1. 1

    Kook de bulgur in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bulgur uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de peterselie en het basilicum. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Blancheer de edamame 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Spoel de radijzen en snij ze in fijne plakjes. Spoel de komkommer en snij hem in plakjes. Spoel en droog de tuinkers. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel ze met het sap van ½ limoen. Snij de de andere helft van de limoen in 4 stukjes.

  5. 5

    Snij de gerookte zalm in brede repen en draai ze tot roosjes. Stel de poké bowl samen. Lepel aan 1 kant wat bulgur, leg daarnaast de komkommer, de radijzen, de avocado en de zalmroosjes. Werk af met de edamame, de koriander en de tuinkers. Serveer met de vinaigrette en het partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poké bowl met bulgur en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!