Meest recente artikelen

Energieboosters voor wie vegetarisch eet

Een extra portie energie

Energieboosters voor wie vegetarisch eet Artikel

Iedereen krijgt tussen twee maaltijden door wel eens een dipje. Deze energieboosters zijn ideaal voor wie vegetarisch eet en nood heeft aan wat extra energie.

Bonen en linzen

Bonen en linzen zijn een belangrijke bron van proteïne en vezel en onmisbaar voor wie vegetarisch eet. Ze zorgen ervoor dat je voldoende energie hebt tot aan je volgende maaltijd. Je kunt ze zowel als snack eten als in een maaltijd verwerken.

Quinoa

Ook Quinoa bevat veel proteïne. Veel meer dan bijvoorbeeld bruine rijst. Verder is het ook een goede bron van magnesium. Die combinatie geeft je extra veel energie.

Eieren

Eieren zijn een goede bron van proteïne en verzadigde vetten. Ze geven je langdurig energie. Eieren kun je zowel in je ontbijt, als je lunch of avondmaal verwerken. Eieren zijn ook een bron van vitamine B12, een vitamine die veel vegetariërs tekort komen, omdat het bijna enkel in vlees te vinden is.

Griekse yoghurt

Een andere bron van vitamine B12 is melk. De beste optie is Griekse yoghurt, omdat die tweemaal zoveel energie bevat als gewone yoghurt. Extra leek: de extra smeuïge textuur maakt Griekse yoghurt superlekker.

Noten

Noten zijn de perfecte snack voor wanneer je in de namiddag een klein dipje krijgt. Ze bevatten, proteïne, vetten en vezels en geven je een langdurige energie boost. Wie de snack graag slank houdt, eet best niet meer dan een handje noten, omdat ze veel vetten bevatten.

Bananen

De goedkoopste en meest eenvoudige manier om wat extra energie te krijgen is een banaan. Door de vele natuurlijke suikers in bananen, krijg je meteen een suikerboost. Door de vezels die ook in bananen zitten blijft die energie van lange duur. Bonus: bananen zijn ook een bron van vitamine B6.

Donkere chocolade

Onze favoriete energiebooster is chocolade. Een klein stukje chocolade is precies wat je nodig hebt tussen twee maaltijden. Chocolade bevat een stof die vergelijkbaar is met cafeïne die je helemaal terug oppept. Om het gezond te houden kies je best voor chocolade met een cacaopercentage van minstens 70%.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen