Meest recente artikelen

Zo maak je de lekkerste vegetarische boterhammen

Eens iets anders dan ham of salami

Zo maak je de lekkerste vegetarische boterhammen Artikel

Je bent vegetariër, of je wilt wel eens iets anders op je boterham dan kippenwit of krabsla? Dan ontdek je hier de lekkerste inspiratie voor vegetarische boterhammen.

Uit de voedingsdriehoek blijkt dat we best niet te veel vlees eten, laat staan bewerkt vlees als charcuterie en worst. Laat die boterhammen met salami en vleessla dus eens links liggen, en kies voor vegetarische boterhammen. Wij zorgen alvast voor inspiratie.

Spreads

Het is helemaal niet moeilijk om zelf vegetarische spreads te maken, en bovendien zijn ze meestal gezonder dan de voorgemaakte spreads die je in de winkelrekken vindt. Probeer bijvoorbeeld deze witte-bonenhummus, wortelspread of pasta van zongedroogde tomaten en cashewnoten eens.

Sandwich

Niets zaliger dan een rijkelijk gevulde sandwich. Ben jij gek op de klassieke BLT-sandwich? Vervang het spek dan simpelweg door vegetarisch spek (dit kan je in de meeste supermarkten vinden). Ga je liever voor een gezondere lunch, probeer dan deze sandwich met sojascheuten, ei, en avocado of deze boterham met cottagecheese en mierikswortel eens.

Vegetarische boterhammen voor kinderen

Geef je kinderen eens een gezonde lunchbox met vegetarische boterhammen vol groenten mee naar school. Veel gezonder dan boterhammen met choco of charcuterie, en je kan er echte kunstwerkjes van maken. Wedden dat ze hun gezonde lunch zo met veel smaak opeten?

Meer vegetarische boterhammen

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen