Meest recente artikelen

Dit wordt dé foodtrend voor 2018

Nieuw jaar, nieuwe trends.

Dit wordt dé foodtrend voor 2018 Artikel

Een nieuw jaar gaat steevast hand in hand met enkele nieuwe trends. Ook in 2018 verandert er een en ander in de foodscene. Weet jij al wat dé foodtrend van het nieuwe jaar wordt?

Bloemetjes om op te eten!

Je leest het goed: 2018 wordt het jaar van de eetbare bloemen. Ze geven niet enkele een fleurige en visueel speciale toets aan je gerechten, maar voegen in veel gevallen ook een specifieke smaak toe. Bovendien bestaan zulke bloempjes vooral uit water en bevatten ze dus amper calorieën. En het beste nieuws? De meeste soorten plant je makkelijk zelf.

Welke bloemen zijn eetbaar?

Een van de bekendste eetbare bloemen is de Oost-Indische kers. De bloemen hebben een geel- tot roodachtige kleur en een kruidig smaakje.

Gebruikte je van de salieplant tot nu toe enkel de blaadjes? Zonde! Ook de paarsblauwe bloemen zijn heerlijk (en supermooi). Hun smaak doet denken aan die van de blaadjes, maar dan zachter.

Lavendel ruikt niet enkel heerlijk, ook de smaak is hemels. Je proeft citrus- en theeachtige toetsen en de smaak wordt des te krachtiger als je ze droogt.

Ben jij ook dol op courgettes? Dan heb je ze misschien wel in je tuin staan en weet je dat de plant grote gele bloemen draagt. Vaak worden die gefrituurd, maar je kan ze ook vullen. In elk geval hebben ze een delicate smaak die in veel gerechten past.

Wist jij dat die veelkleurige viooltjes in je plantenbak ook eetbaar zijn? Ze worden voornamelijk gebruikt als decoratief element in desserts of op slaatjes, maar veel smaak hebben ze eigenlijk niet. Vaak worden ze daarom op voorhand gesuikerd.

Heb je al eens een bieslookplant in bloei zien staan? Prachtig, toch? De bolvormige, paarse bloemetjes geven een slaatje of pasta een ui-achtig aspect. Let op: bieslookbloemen smaken heel wat minder delicaat dan andere eetbare bloemen. Gebruik er dus niet te veel van.

Nog vragen?

Heb je vragen over eetbare bloemen? Het antwoord vind je ongetwijfeld in dit artikel.

 

Zelf aan de slag? Bekijk dan zeker deze recepten eens:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!