Kaastaart met bosbes en viooltjes
bereiding
-
1
Laat de dadels 15 minuten wellen in wat water, en week ook de blaadjes gelatine in koud water.
-
2
Warm de diepgevroren bosbessen op met 100 milliliter water tot het geheel kort kookt. Mix en zeef het sap, voeg de suiker toe en reduceer het geheel op een laag vuur tot ongeveer 500 milliliter sap. Voeg ook 2 eetlepels viooltjessiroop toe. Laat vervolgens de blaadjes gelatine een voor een oplossen in het hete bosbessensap en roer goed los.
-
3
Meng het sap van de bosbessen zorgvuldig met de kaas. Voeg ook het citroensap toe.
-
4
Mix de amandelen in de keukenrobot,samen met de dadels tot een grove pasta. Bekleed de taartbodem van je springvorm met bakpapier en druk de amandelpasta aan tot je een gladde bodem hebt. Stort het bosbes-kaasmengsel erbovenop en laat minstens 4 uur opstijven.
-
5
Haal de taart uit de vorm, en bestrooi met extra bosbessen en viooltjes.