Spicy popcorn met tempura van eetbare bloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spicy popcorn met tempura van eetbare bloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker én mooi, dit vegan hapje!

bereiding
  1. 1

    Doe de olie in een pan en verwarm die op een matig vuur. Doe de maïs erbij en zet een goed sluitend deksel op de pan. Laat de maïs poppen en zet het vuur wat lager. Als alle maïs gepopt is, laat de pan dan nog even staan met het deksel erop. Stamp het zeezout fijn met het korianderzaad en het pepertje, en strooi het mengsel over de popcorn.

  2. 2

    Verhit de olie tot 180°C à 190°C. Doe de ijsblokjes en het koude water in een kom. Schep het maïszetmeel in het ijskoude water. Voeg de bloem en een snuifje zout toe. Dip telkens wat bloemen in dit beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de olie in een pan en verwarm die op een matig vuur. Doe de maïs erbij en zet een goed sluitend deksel op de pan. Laat de maïs poppen en zet het vuur wat lager. Als alle maïs gepopt is, laat de pan dan nog even staan met het deksel erop. Stamp het zeezout fijn met het korianderzaad en het pepertje, en strooi het mengsel over de popcorn.

  2. 2

    Verhit de olie tot 180°C à 190°C. Doe de ijsblokjes en het koude water in een kom. Schep het maïszetmeel in het ijskoude water. Voeg de bloem en een snuifje zout toe. Dip telkens wat bloemen in dit beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.