Gevulde courgettebloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hapje van courgettebloemen gevuld met kaas en kruiden.

bereiding
  1. 1

    Snij de mozzarella in stukjes, doe er de ricotta, parmezaan, kruiden en peper en zout bij en meng. Vouw de courgettebloemen open en knip de stamper en meeldraden weg.

  2. 2

    Vul de bloemen met het kaas- mengsel, vouw de bloembladen opnieuw dicht en draai ze lichtjes samen, terwijl je ze goed tegen de vulling aan drukt. Verhit de frituurolie op 150°C.

  3. 3

    Haal de gevulde bloemen door het losgeklopte ei en wentel ze door bloem. Klop overtollige bloem af en frituur de gevulde bloemen in 2 porties zo’n 3 minuten in de hete olie. Schep ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?