Gevulde courgettebloemen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hapje van courgettebloemen gevuld met kaas en kruiden.

bereiding
  1. 1

    Snij de mozzarella in stukjes, doe er de ricotta, parmezaan, kruiden en peper en zout bij en meng. Vouw de courgettebloemen open en knip de stamper en meeldraden weg.

  2. 2

    Vul de bloemen met het kaas- mengsel, vouw de bloembladen opnieuw dicht en draai ze lichtjes samen, terwijl je ze goed tegen de vulling aan drukt. Verhit de frituurolie op 150°C.

  3. 3

    Haal de gevulde bloemen door het losgeklopte ei en wentel ze door bloem. Klop overtollige bloem af en frituur de gevulde bloemen in 2 porties zo’n 3 minuten in de hete olie. Schep ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de mozzarella in stukjes, doe er de ricotta, parmezaan, kruiden en peper en zout bij en meng. Vouw de courgettebloemen open en knip de stamper en meeldraden weg.

  2. 2

    Vul de bloemen met het kaas- mengsel, vouw de bloembladen opnieuw dicht en draai ze lichtjes samen, terwijl je ze goed tegen de vulling aan drukt. Verhit de frituurolie op 150°C.

  3. 3

    Haal de gevulde bloemen door het losgeklopte ei en wentel ze door bloem. Klop overtollige bloem af en frituur de gevulde bloemen in 2 porties zo’n 3 minuten in de hete olie. Schep ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tags:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.