Recept

Parfait van lavendel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de honing, de lavendelbloemetjes en 100 ml water in een steelpan. Verwarm alles al roerend tot de honing is opgelost. Draai het vuur meteen uit en laat de siroop 5 minuten staan.

  2. 2

    Breng in een wijde pan een laagje water aan de kook. Doe de eierdooiers in een kom en hang die boven het kokende water (au bain-marie). Begin te kloppen met een elektrische mixer en start na zo’n 20 seconden met het geleidelijk toevoegen van de honingsiroop. Blijf mixen tot zich langzaamaan een dikke, schuimige vla vormt. Neem de kom van de pan, voeg eventueel nog de muskaatwijn toe en schenk de eiervla door een zeef in een schone kom. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de slagroom lobbig en spatel door de vla. Schenk het mengsel in kleine kopjes of een grotere vorm bekleed met plasticfolie om later te versnijden. Laat de parfait minstens 4 uur aanvriezen. Snij hem voor het serveren in plakken en garneer desgewenst met een takje lavendel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parfait van lavendel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!