Meest recente artikelen

De perfecte ovenschotel (dat is smullen in laagjes!)

Een winters ovengerecht met lekkere laagjes?

  • Deel dit artikel:
De perfecte ovenschotel (dat is smullen in laagjes!) Artikel


Mmm, een warme, winterse ovenschotel! Een volledig gerecht in één schaal, in schitterende laagjes, en de oven doet het werk. Het geheim van zo’n ovenschotel waar het ganse gezin lekker warm van krijgt? De aardappelschijfjes van McCain besparen je alvast tijd (want al geschild en gesneden) en moeite (want al geblancheerd dus al een beetje gegaard). Daar krijg je het toch extra warm van!

 

Probeer ze nu met korting!

Proef de Aardappelschijfjes van McCain met de kortingbon. Smakelijk!

Druk hier je bon af!

Zet de feesten vegetarisch in met een Aardappel-groentegratin en geroosterde worteltjes

 

Zo maak je de perfecte ovenschotel

 

Slimme laagjes

Een goede ovenschotel bestaat uit verschillende laagjes (minstens 4), en die hebben een slimme volgorde voor een perfect resultaat.

 

> 1ste laag: vlees, vis of een vleesvervanger. Die komen onderaan, omdat ze dan zeker niet uitdrogen en sappig garen door de laagjes erboven.

Extra tip: maak ook volop gebruik van eiwitrijke groenten en andere vleesvervangers. Met paddenstoelen, noten of een eitje heb je geen vlees of vis nodig!

 

> 2de laag: groenten. Combineer er meer dan één, maar kies wel groenten die ongeveer even snel gaar worden.

Extra tip: maak een hardere groente al een beetje gaar voor ze in de schaal gaat (koken, stomen, stoven of roosteren).

 

> 3de laag: complexe koolhydraten zoals aardappeltjes. Deze laag komt in het midden, waar ze alle andere smaken lekker kan opnemen.

Extra tip: met de geblancheerde aardappelschijfjes van McCain maak je heel snelle ovenschotels!

 

> 4de laag: saus. Die dient om het hele gerecht in de oven te beschermen tegen uitdroging. Het kan tomatensaus zijn, kaassaus of nog een heel andere saus. Hou het wel bij een dun laagje, anders kan je ovenschotel sompig worden.

Extra tip: wil je het heel licht houden? Het sauslaagje kun je ook weglaten (zie 5de laag)!

 

> 5de laag: toplaagje. Ook dit dient om de schotel te beschermen tegen uitdroging (vandaar dat je het in de plaats van saus kunt gebruiken). De toplaag zorgt ook voor een lekker krokant korstje, met bijvoorbeeld paneermeel of geraspte kaas.

Extra tip: vegetariër aan tafel? Een toplaagje van fijngehakte noten, of van een mix van pitten en zaden, zorgt voor extra eiwitten!

 

Op zoek naar een lekkere vegetarische ovenschotel? Probeer dan deze Aardappel-groentegratin met geroosterde worteltjes. Klik hier voor het recept.

 

Slimme tips

  1. Smeuïg sausje please
    Maak de saus voor een ovenschotel liever iets vloeibaarder, om uitdrogen van je gerecht te voorkomen. Doe bv. extra passata in een tomatensaus, maak kaassaus vloeibaarder met melk, en maak ook puree smeuïger dan je hem gewoonlijk zou opdienen
  2. Snel & sneller
    Een te drukke avond? Bak je ovenschotel vooraf op een rustige dag, verpak ze (afgekoeld) in aluminiumfolie en bewaar ze in de diepvriezer. Ontdooien kan maar hoeft niet, reken gewoon een kwartiertje meer oventijd om alles goed warm te krijgen.

 

McCain Aardappelschijfjes: de volle smaak van pure aardappel

De geblancheerde Aardappelschijfjes van McCain zijn verwerkt met uitgezochte aardappelen en hebben een pure, natuurlijk intense smaak. Je proeft dus uitsluitend heerlijke aardappel, zonder bewaarmiddelen. Kruiden, smaakmakers, vlees of vis en (veel) groente voeg je zelf toe volgens inspiratie; 20 minuten in de oven, en je kunt aan tafel. Een snelle, gezonde manier om lekker te variëren met aardappeltjes!

 

Manger sain : quand c'est amusant, on se régale encore plus ! 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen