Recept

Ovenschotel met zoete aardappel en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zet een braadschotel op het vuur en smelt er een klont boter in. Pel de uien en de knoflook. Snipper de uien grof en plet de knoflook. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren. Voeg het gehakt toe, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om en breng het op smaak met wat tijm, een snuifje zout, peper van de molen en een beetje kaneel.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en pureer. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de crumble: hak de noten grof en meng met het paneermeel en de boter. Breng het geheel op smaak met zeezout, peper en kaneel.

  4. 4

    Verdeel het gehakt over 4 ovenschaaltjes, schep er de puree van zoete aardappel op en vervolgens de crumble. Bak 15 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en lekker krokant is. Serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met zoete aardappel en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!