Ovenschotel met gehakt

Zo maak je ‘t
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stoof intussen de ajuin aan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Overgiet met de passata en laat alles nog eventjes stoven. Kruid af met peper en zout.

  2. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper tot puree. Doe er wat boter onder en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel nog wat melk toe).

  3. Neem een ovenschaal en leg hierin een laagje van het gehakt, leg daarop een laag puree. Trek streepjes met je vork in de puree en zet de ovenschaal zo’n 15 min. in de oven (200 ° C) tot de puree een mooi goudbruin korstje krijgt.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gehaktbroodje in spekjasje met appelen en peren

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zomere vislasagne

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Vleesbrood met paprikasaus en peterselieaardappelen