• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stoof intussen de ajuin aan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Overgiet met de passata en laat alles nog eventjes stoven. Kruid af met peper en zout.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper tot puree. Doe er wat boter onder en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel nog wat melk toe).

  3. 3

    Neem een ovenschaal en leg hierin een laagje van het gehakt, leg daarop een laag puree. Trek streepjes met je vork in de puree en zet de ovenschaal zo’n 15 min. in de oven (200 ° C) tot de puree een mooi goudbruin korstje krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stoof intussen de ajuin aan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Overgiet met de passata en laat alles nog eventjes stoven. Kruid af met peper en zout.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper tot puree. Doe er wat boter onder en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel nog wat melk toe).

  3. 3

    Neem een ovenschaal en leg hierin een laagje van het gehakt, leg daarop een laag puree. Trek streepjes met je vork in de puree en zet de ovenschaal zo’n 15 min. in de oven (200 ° C) tot de puree een mooi goudbruin korstje krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.