Recept

Hoevekip met sla, appelmoes en gebakken aardappelen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Op grootmoeders wijze

bereiding
 1. 1

  Leg de römertopf een uurtje in water zodat hij genoeg vocht opneemt.

 2. 2

  Wrijf de kip in met boter en kruid ze met peper en zout. Leg ze in de römertopf. Pel en hak de ui. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Spoel de selder en snij in stukken. Leg de groenten rond de kip, samen met het kruidentuiltje, en overgiet met 100 ml water. Zet de römertopf met het deksel erop in de koude oven, zet de oven op 220°C en laat 1.15 uur garen.

 3. 3

  Schil de appelen, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de appeltjes op een laag vuur gaar, doe er een klein beetje water bij. Roer er de suiker door. Stamp de appeltjes indien gewenst fijn.

 4. 4

  Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen. Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Haal het deksel van de römertopf en laat nog 15 minuten verder garen voor een mooi bruin korstje. Maak de blaadjes van de kropsla los, verwijder de dikke nerf, spoel de sla en zwier droog. Serveer de kip met sla, appelmoes en de gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!