Meest recente artikelen

Asperges: nog even genieten voor het seizoen voorbij is

Ze zijn er nog tot 24 juni!

  • Deel dit artikel:
Asperges: nog even genieten voor het seizoen voorbij is Artikel

Wist je dat het aspergeseizoen officieel eindigt op 24 juni? Daarna is het opnieuw wachten tot het volgende seizoen. Geniet dus nu nog even van die heerlijke asperges zo lang het nog kan!

Klassiek op z’n Vlaams

Asperges op z'n Vlaams

Met een geplet eitje, peterselie en boter: simpeler kan het niet. Maar lekker!

Op de barbecue

Konijnfilet met gegrilde asperges

Asperges kun je perfect grillen! Bestrijk ze met een beetje olie en leg ze op de barbecue (liefst in een aluminium grillbakje). Draai ze tussendoor eventueel een kwartslag: zo krijg je een mooi ruitjespatroon. Proberen? Deze konijnfilet met gegrilde asperges is superlekker én eens iets anders op de barbecue.

In een risotto

Aspergerisotto met scampi's

Asperges zijn ideaal om te verwerken in een risotto. Deze risotto met asperges en scampi’s is een van onze favoriete recepten. Tip: in plaats van bouillon kun je ook het kookvocht van je asperges gebruiken om de risotto extra smaak te geven.

Extra snel in de wok

Roerbakasperges met pittige kippenballetjes

Asperges wokken gaat lekker snel. Verwerk ze daarna in een lenteslaatje, een quiche of een pastagerecht. Deze combinatie van roerbakasperges met pittige kippenballetjes is supergeslaagd.

Verwerkt tot aspergesoep

Aspergevelouté

De laatste asperges van het seizoen zijn ook heerlijk in zo’n romige aspergevelouté.

Asperges eten buiten het aspergeseizoen?

Goed nieuws: asperges invriezen gaat perfect! Schil ze en verwijder het houtige stukje onderaan de steel. Dep de asperges droog met keukenpapier en stop ze in een diepvrieszak – schik ze mooi naast elkaar. Blancheren is niet nodig, je mag de asperges gewoon rauw invriezen. Wanneer je ze gaat gebruiken, leg je de bevroren asperges gewoon in kokend water. Niet vooraf ontdooien, want dan worden ze slap! Reken op 5 à 10 minuten kooktijd voor een flinke portie. Gemiddeld is de kooktijd 1 à 2 minuten korter dan bij verse asperges.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.