Meest recente artikelen

10 aspergeweetjes die misschien wel eens van pas komen

Over het lekkerste ingrediënt van de lente

 • Deel dit artikel:
10 aspergeweetjes die misschien wel eens van pas komen Artikel

Wist jij dat asperges kunnen zingen? En wat heeft prins Harry met asperges? Lees hier 10 interessante aspergeweetjes!

 1. Witte en groene asperges zijn afkomstig van dezelfde plant. Witte asperge groeien onder de grond, groene asperges zijn de bovengrondse uitlopers.
 2. Asperges leven verder als ze geoogst zijn. Het kopje zuigt al het water uit de stengel, waardoor die houteriger wordt. Eet je asperges daarom zo vers mogelijk, dan zijn ze zoveel lekkerder!
 3. Je kunt horen of asperges vers zijn. Wrijf ze zachtjes over elkaar: maken ze een piepend, kriepend geluid? Dan zijn ze kraakvers!
 4. In de kopjes zitten de meeste vitamines. Ze zijn dus niet alleen het lekkerst, maar ook het gezondst.
 5. Een asperge kan tot 12 cm per dag groeien. Bij zonnig weer moeten de asperges dan ook twee keer per dag geoogst worden.
 6. Asperges worden geoogst als ze exact 22 cm lang zijn.
 7. Asperges zijn caloriearm (tenminste, als je spaarzaam bent met boter- of mousselinesaus) en rijk aan vitamine C, E en B.
 8. De schillen en uiteinden van asperges hoef je niet weg te gooien. Ze zijn een prima basis voor bouillon, die je dan later verwerkt tot aspergesoep.
 9. Je urine krijgt een speciale geur wanneer je asperges gegeten hebt. Dat komt door het asparaginezuur dat in de groente aanwezig is. Sommige mensen kunnen die geur echter niet waarnemen, en daar kunnen ze niets aan doen: het is genetisch bepaald.
 10. De Britse prins Harry zou asperges eten tegen haaruitval. Het proberen waard (en in elk geval lekker).

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.