Scampi-avocado-slaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi-avocado-slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lentelicht slaatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel een 35-tal scampi's en verwijder het darmkanaal. 

    Snipper een teentje knoflook.

    Schil een grote komkommer en snij ze in stukjes.

    Schil 2 avocado's, verwijder de pit en en snij in stukjes. Besprenkel meteen met het sap van een limoen om het verkleuren tegen te gaan.

  2. 2

    Fruit de knoflook in een pan met olie. Bak de scampi's in de knoflook tot ze rozig zijn.

  3. 3

    Meng het sap van een tweede limoen met 1 tl mosterd, 1 tl rietsuiker, 5 el olie, een klein gesnipperd uitje en peper en zout.

  4. 4

    Meng in een kom wat frisse sla, de scampi's, de komkommer en de avocado en besprenkel royaal met de dressing. Serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel een 35-tal scampi's en verwijder het darmkanaal. 

    Snipper een teentje knoflook.

    Schil een grote komkommer en snij ze in stukjes.

    Schil 2 avocado's, verwijder de pit en en snij in stukjes. Besprenkel meteen met het sap van een limoen om het verkleuren tegen te gaan.

  2. 2

    Fruit de knoflook in een pan met olie. Bak de scampi's in de knoflook tot ze rozig zijn.

  3. 3

    Meng het sap van een tweede limoen met 1 tl mosterd, 1 tl rietsuiker, 5 el olie, een klein gesnipperd uitje en peper en zout.

  4. 4

    Meng in een kom wat frisse sla, de scampi's, de komkommer en de avocado en besprenkel royaal met de dressing. Serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.