Meest recente artikelen

Extra feestelijk: hapjes in glaasjes

28 originele amuses in miniformaat

  • Deel dit artikel:
Extra feestelijk: hapjes in glaasjes Artikel

Een geslaagd aperitiefhapje is lekker, snel klaar en origineel gepresenteerd. Wij serveren 28 warme en koude hapjes in een glaasje: van een champagnecoupe over een amuseglaasje tot een mini-weckpot.

Krijg je gasten over de vloer? Zet de avond dan goed in met enkele amuses. Want zeg nu zelf: er gaat toch niks boven een glas bubbels en een smaakvol hapje?

Hoeveel hapjes heb je nodig?

Hapjes zijn lekker en horen zeker bij een feest, maar overdrijf er niet mee – het is tenslotte de bedoeling dat je gasten ook nog van je kookkunsten kunnen proeven. Als vuistregel geldt dat zes hapjes per persoon voldoende zijn. Zes koude hapjes, of 4 koude hapjes en 2 warme.

En wat drinken we erbij?

Champagne of andere bubbels (zoals cava, spumante…) zijn nog altijd het lekkerste bij een feestelijk aperitief. Een droge witte wijn kan ook. Voorzie 2 glazen champagne of wijn per persoon en denk ook aan wie geen alcohol drinkt: water, fruitsap of een alcoholvrij aperitief.

Extra tip: voorzie een bijzettafeltje waar je gasten hun glas of bordje even kunnen neerzetten. Leg op elk tafeltje ook enkele servetjes. En zet een schaaltje waarin je gasten olijvenpitten of gebruikte prikkertjes kwijt kunnen.

(H)applaus

Met een klassiek soepje of een bisque sla je de bal nooit mis. Maar probeer ook gerust eens een mousse, crème of tartaar uit. Je kan ook een voorgerecht in een mini-portie serveren als hapje. Een klein glaasje met vitello tonnato of een garnalencocktail in een XS-formaat. De eerste honger kan je stillen met enkele dips.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen