Recept

Romige ovenpasta met groene asperges en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zalm en asperges geef je deze pasta een feestelijk tintje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat ‘m uitlekken. Stort de pasta in een ovenschaal.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Snij de harde uiteinden van de asperges en snij de asperges telkens in 3 stukken. Snij de halfgedroogde tomaten in grove stukken.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de asperges beetgaar. Voeg de knoflook, de zongedroogde tomaatjes, de kippenfond en de room toe en laat enkele minuten inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de saus over de pasta. Schik de stukken zalmfilet op de pasta en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Gaar de pasta met de zalm 12 à 15 minuten in de oven. Werk af met enkele plukjes basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige ovenpasta met groene asperges en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!