Recept

Rigatoni alla puttanesca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Felice Miluzzi van Ristoranti Rossi in Leuven. Miluzzi was de beste Italiaanse chef van België in 2017: “Werk de pasta net voor het serveren af met wat fijngesnipperde chilipeper en peterselie om het gerecht een extra boost te geven.”

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Hak de appelkappers en de olijven grof. Snij de ansjovis in stukjes.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de sjalotten, de knoflook, de kappers, de olijven en de ansjovis 2 minuten in olijfolie. Roer regelmatig. Voeg de gepelde tomaten toe. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en schep, samen met de peterselie, door de saus. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de parmezaan en extra appelkappers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rigatoni alla puttanesca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!